A fideszes polgármester simán megfenyegette Hadházy Ákost

Megosztás

A független képviselő merészelte feltárni a pétervásárai fideszes településvezető, Eged István egészen különleges, felettébb korrupciógyanús ügyeit. Eged és közvetlen családtagjainak közpénzes pályázatokon elnyert támogatásairól szintén posztolt, a kormánypárti polgármester erre csetüzenetben megfenyegette Hadházyt. Eged szerint nem is fenyegetés volt, csak félreértés.

“Biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz.

Ezt a csetüzenetet küldte Eged István, a legkisebb magyarországi városok közé tartozó, kétezer lakosú Pétervására fideszes polgármestere Hadházy Ákos ellenzéki képviselőnek. A családozást és a fenyegetőzést az válthatta ki belőle, hogy Hadházy az utóbbi napokban több FB-posztot is közzétett Eged és közvetlen családtagjainak közpénzes pályázatokon elnyert támogatásairól.

A sorozat pont egy héttel ezelőtt egy olyan videóval kezdődött, amiben Hadházy bemutatta a falusi szálláshely építése címén 50 millió forintnyi EU-s közpénzzel megtámogatott tornyocskás villát, amit a polgármester épített.

A kamerával érkező Hadházy éppen ott találta Egedet, aki egymásnak ellenmondó válaszokat adott, hogy mit csinál itt munkaidőben. Előbb azt mondta, hogy takarít, majd azt, hogy betegszabadságon van. Ebben a bejegyzésben Hadházy már megemlítette, hogy a polgármester családja további 58 milliónyi támogatást nyert el 5 projektre a Vidékfejlesztési Programból.

A következő posztban azt a pickupot mutatta be, amit a polgármester címére bejegyzett vadásztársaság vásárolt a Magyar Faluprogram pénzéből, ami nem uniós, hanem tisztán hazai költségvetési pályázat a szegény települések felemelésére.

Ezen a ponton az RTL Híradója is rácsatlakozott a témára. Ők derítették ki, hogy Eged a falusi szálláshelyre elnyert 50 millión felül 15 milliós összeget kapott a jacuzzi és a kerti konyha kialakítására. Illetve azt is, hogy az Eged-család milyen pályázatokat nyert még ezeken felül.

További, meghökkentő részletek a 444.hu cikkében olvashatók. De a kétharmad az kétharmad, a hatóságoknak semmi sem gyanús, ami a NER-hez köthető…

Kapcsolódó cikkek